Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11gen16


El rei espanyol evita rebre Forcadell i la investidura es comunica telemàticament


El rei Felip VI ha evitat la "incòmoda" fotografia amb Carme Forcadell. La presidenta del Parlament ahir va sol·licitar audiència per tal de comunicar la investidura de Carles Puigdemont però la Casa Reial espanyola ha reclamat que la comunicació fos de manera electrònica.

Tradicionalment el nomenament d'un president de la Generalitat sempre s'ha comunicat al rei espanyol en una audiència al Palau de la Zarzuela. L'única ocasió que no va succeir va ser precisament fa tres anys, l'any 2012, quan Joan Carles I estava convalescent.

Ara, la investidura s'ha de publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), tràmit imprescindible per tal que Carles Puigdemont prengui demà possessió del càrrec al Palau de la Generalitat. L'endemà, en el mateix emplaçament, serà el torn dels seus consellers.

La CUP ho celebra

Benet Salellas, diputat de la CUP, s'ha mostrat satisfet que el rei Felip VI no rebi la presidenta del Parlament per comunicar-li la "decisió democràtica" de la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. "És un orgull per als catalans perquè el rei espanyol, germà de la infanta jutjada avui per corrupció a l'audiència provincial de Palma, no tindrà mai la legitimitat democràtica d'aquesta cambra", ha afirmat des de la cambra catalana.

Comunicat de premsa del Parlament de Catalunya

La presidenta comunica oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat per escrit a petició de la Casa Reial

Dilluns, 11 de gener de 2016. Palau del Parlament

La presidenta, Carme Forcadell, ha comunicat aquest migdia oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. La comunicació s'ha fet per escrit a petició de la Casa Reial i s'ha enviat per correu electrònic.

El Parlament de Catalunya va sol·licitar diumenge 10 de gener a la casa de Sa Majestat el Rei, pels conductes habituals, audiència perquè la presidenta, Carme Forcadell, comuniqués avui dilluns de manera presencial al rei Felip VI la investidura.

[Font: Nació digital, Barcelona, 11gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.