Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

19gen16


El futur del Born divideix les esquerres a l'Ajuntament de Barcelona


La comissió de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat aquest matí una proposta del grup d'ERC per preservar el projecte del Born Centre Cultural, que viu ara un debat intens sobre el seu futur. Esquerra Republicana ha proposat que es mantingui el model museístic i de memòria històrica de l'Onze de Setembre del 1714, i que es convoqui la plaça de director del centre i que es mantingui el nom del museu. La proposta ha obtingut el suport de CiU i la CUP, però ha estat rebutjada pel grup que governa el consistori, Barcelona en Comú, amb el suport de PSC, partit Popular i Ciutadans.

Les votacions a la comissió es fan per vot ponderat de cada grup i el resultat representa una majoria de 23 regidors a 18 en el ple. Per ERC ha intervingut el regidor Juanjo Puigcorbé, qui ha lamentat que Barcelona en Comú sumi vots amb el bloc unionista que pretén fins i tot eliminar el Born com a espai museístic. Puigcorbé ha recordat l'èxit que presenta el Born quant a visites i prestigi, i ha reclamat que tota modificació en el centre s'acordi a través de debat i votació en el ple.

El Born va registrar el 2015 més d'un milió i mig de visites i des de la constitució del nou consistori s'ha vist envoltat per tot tipus de rumors sobre el contingut del museu i fins i tot el possible canvi de nom. Des de fa mesos, amb la sortida de Quim Torra, resta vacant la plaça de director. La votació d'avui a la comissió de Cultura afegeix una dificultat més a la possible constitució d'un govern de coalició de les forces d'esquerres a l'Ajuntament.

Tancament de l'exposició Donec Perficiam

La proposta rebutjada d'ERC arriba poques setmanes que en el marc de la mateixa comissió s'anunciés el tancament de l'exposició temporal Donec Perficiam/Fins a aconseguir-ho a l'abril. L'exposició, que malgrat el seu caràcter temporal es mantenia en exhibició des de la inauguració del renovat Mercat del Born, al setembre del 2013, havia estat motiu de crítiques per part del Partit Popular, que el passat mes de novembre va defensar la seva clausura immediata per considerar-la una "exposició independentista" i va exigir la seva substitució per un fons bibliogràfic.

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 19gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 20Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.