Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20gen16


PP i C's veten el grup parlamentari d'ERC al Congrés espanyol, amb IU i Bildu


La mesa del Congrés ha tancat la porta a la formació d'un grup parlamentari d'ERC, al que s'havien afegit els diputats d'IU i Bildu, així com el de Compromís. Els republicans -i també Compromís- tenen ara un termini de tres dies per presentar un recurs contra aquesta decisió que ha estat adoptada amb els vots dels tres representants del PP i els dos de Ciutadans, que tenen majoria absoluta a l'òrgan de govern de la cambra.

El president del Congrés, Patxi López, ha qualificat de "sorprenents" els arguments del PP i de C's, que han assegurat que el grup d'ERC podria suposar "un frau de llei" perquè els republicans havien registrat al seu grup els representants de Bildu i IU, quan els diputats d'aquestes formacions han dit obertament que és una maniobra tècnica per cobrar el mailing abans de passar al grup mixt.

López ha afirmat que l'alternativa de què disposa ERC és presentar un recurs que haurà de presentar per la Junta de Portaveus abans que la Mesa adopti una decisió definitiva. La mesa, en canvi, sí que ha donat llum verda aquest dimecres a la formació del grup "confederal" de Podem -que inclou finalment En Comú Podem-, i Democràcia i Llibertat (DL).

Francesc Homs, "desconcertat"

El líder de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, s'ha posat al costat d'ERC davant d'una decisió que considera "desconcertant i incomprensible". Ho ha fet en una piulada a Twitter.

[Font: Nació digital, Barcelona, 20gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 21Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.