Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26gen16


ERC tindrà finalment grup propi al Congrés espanyol


Els nou diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya tindran grup propi al Congrés espanyola. La mesa ha acceptat aquest dimarts la proposta dels republicans, una decisió previsible si es té en compte que superaven el 15% de vots a cada demarcació on es van presentar i, per tant, no hi havia motius objectius per denegar la petició.

La setmana passada, es va vetar la proposta d'ERC de constituir un grup juntament amb IU i Bildu. El motiu tècnic esgrimit pels representants del PP i de Ciutadans va ser que el cap de files d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, havia dit que el motiu de conformar aquest grup era purament instrumental, per tal de cobrar les assignacions pressupostàries de la cambra, i després passarien al grup mixt.

El portaveu del PP a la cambra, Rafael Hernando, va assegurar que en aquesta decisió no hi pesava la ideologia de Bildu, malgrat que en l'anterior legislatura van fer tot el possible per evitar que l'esquerra abertzale tingués grup propi.

Els diputats d'ERC Gabriel Rufián i Joan Tardà ja van indicar dilluns, després de reunir-se amb la direcció del partit, que preveien tenir grup propi perquè partien d'una millor posició en clau de requisits que no pas Democràcia i Llibertat, a qui ja s'ha permès constituir grup.

[Font: Per Pere Gendrau, Nació digital, Barcelona, 26gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.