Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02feb16


El TSJC no veu delicte en la declaració de ruptura en no haver-hi violència


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no veu delicte en la declaració de ruptura del Parlament del 9-N, en entendre que no constitueix un "alçament violent", sinó una resolució que se cenyeix a l'àmbit parlamentari i que ja va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional.

L'alt tribunal català resol, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, no admetre a tràmit les querelles per rebel·lió i sedició que van presentar UPyD i Manos Limpias, contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i els membres de la mesa que van donar suport a la declaració de ruptura.

En la interlocutòria, el TSJC fa constar que els querellants no expressen quins actes "rebels, sediciosos i violents" s'estarien incitant a cometre "per aconseguir per la força la derogació de la Constitució o la independència de Catalunya".

El tribunal també recorda que la resolució no inclou cap proposició als ciutadans perquè "s'alcin públicament i violentament ni tampoc tumultuària o desordenadament o de manera hostil".

El partit fundat per Rosa Díez es va querellar, quan el text va ser presentat a la mesa del Parlament. La formació va recollir algunes de les manifestacions que Carme Forcadell va fer en ser designada presidenta. Per UPyD les seves paraules suposaven "un pas més en una actitud indubtablement sediciosa" perquè manifesta la seva "oberta predisposició" a no sotmetre's a la legalitat espanyola".

[Font: Nació digital, Barcelona, 02feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 03Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.