Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06feb16


Junqueras: «Hi haurà un moment que Catalunya haurà d'actuar com un estat independent»


"Hi haurà un moment que Catalunya haurà d'actuar com un estat independent perquè les lleis avancin". Així ho ha dit Oriol Junqueras aquest dissabte a El Suplement de Catalunya Ràdio en referència a les tres lleis de desconnexió entrades al registre del Parlament per Junts pel Sí i la CUP. El vicepresident del Govern ha apuntat que aquest pas endavant forma part del compromís de la Generalitat: obeir "el mandat sorgit del 27-S".

Junqueras ha ha incidit en el fet que la futura república catalana "no dependrà només de la voluntat de l'actual Govern ni de la majoria parlamentària que sustenta". El vicepresident ha dit que cal també el consens social i les institucions internacionals, especialment les europees. "Tot plegat no és una partida amb un sol jugador sinó molts i molt diversos", ha declarat. Per això, ha asseverat que la decisió haurà d'anar relligada amb el context internacional i econòmic i ha apuntat que en el marc de la Unió Europea "no hi ha gaires processo que siguin unilaterals".

En aquest sentit, ha apuntat que la reforma de la Constitució espanyola posa com a exemple que el govern espanyol és "més sensible a una trucada dels representants dels mercats financers que no pas a la voluntat democràtica de Catalunya" i això posa de manifest que les decisions s'han de prendre "tenint en compte la realitat complexa".

Pel que fa als pressupostos, el conseller d'Economia ha remarcat que intentaran aprovar-los com més aviat millor i "amb aquells que ens garanteixen la majoria parlamentària", és a dir, la CUP. Ara bé, Junqueras creu que el desitjable seria que tiressin endavant amb el "màxim de suports" possibles.

Preguntat sobre el Pla hidrològic de l'Ebre, el vicepresident ha estat contundent: "És clarament perjudicial i és contrari a la normativa europea" És per això, ha dit, que el Govern se sumarà a la gran manifestació d'aquest diumenge a Amposta i farà costat a la ciutadania.

[Font: Nació digital, Barcelona, 06feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 08Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.