Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16feb16


Tardà constata la gran distància que separa ERC del PSOE de Sánchez


Les possibilitats que ERC s'abstingui i faciliti la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a la presidència del govern espanyol són mínimes, per no dir inexistents. Això és el que es deriva de la roda de premsa que ha ofert aquest dimarts la delegació d'Esquerra que s'ha reunit amb Sánchez, i que estava conformada pels diputats Gabriel Rufián i Joan Tardà, a més de pel senador Santiago Vidal.

"Vivim en móns polítics paral·lels i no sembla que s'hagin de trobar". Amb aquesta fórmula tan gràfica, el diputat Joan Tardà ha mostrat com de difícil és l'entesa amb el PSOE. I és que, tal com ha afegit, la visió que té Sánchez de la qüestió catalana està "força allunyada" de la que tenia l'últim president espanyol socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, durant els seus primers anys de mandat. Una visió que era "bastant més oberta malgrat de com va acabar", segons Tardà.

Que els socialistes s'aclareixin

Tardà no s'ha volgut pronunciar sobre si hi hauria alguna via per tal que Esquerra s'acabés abstenint per facilitar la investidura. "Li hem dit que ERC no es pronunciarà avui dia en res que atengui la conformació del nou govern, perquè aquest debat només l'obrirem el dia que el PSOE i Sánchez s'aclareixin sobre si estan en condicions de fer govern i amb qui", ha destacat el portaveu d'ERC al Congrés.

Ara bé, el que també ha fet Tardà és insistir en què un "hipotètic" govern que es vulgui dir progressista ha de reconèixer el dret de decidir i també que Catalunya és una nació. Uns extrems que, ara com ara, Sánchez no accepta tal com ha indicat el diputat republicà. I per concloure, una ironia: "Potser Sánchez va ser una mica impetuós d'entrada dient que no volia la nostra abstenció com si nosaltres li haguéssim ofert".

[Font: Per Pere Gendrau, Nació digital, Barcelona, 16feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.