Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16feb16


Democràcia i Llibertat votarà igual que ERC en la investidura de Sánchez


El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts que adoptaran la mateixa posició que ERC quan arribi la votació en el debat d'investidura de Pedro Sánchez. Així ho ha assegurat després de reunir-se amb el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, amb qui una estona abans també s'havien trobat els diputats d'Esquerra Republicana.

"La nostra posició política en la investidura serà la mateixa que ERC", ha afirmat Homs mostrant, d'aquesta manera, que la coordinació que es van fixar per actuar en defensa dels interessos del Govern i de la majoria del Parlament de Catalunya es posa en pràctica.

Com ERC, a l'espera

En el que també ha coincidit Homs amb els republicans és en el missatge que en la resposta que, ara com ara, donen a Pedro Sánchez. "Li hem traslladat que no fixarem una posició davant la votació de la investidura, la posició definitiva, fins que no coneguem quina és la proposta, si és que hi ha algun tipus d'acord", ha assenyalat el portaveu de DL, tot afegint que haurien de saber, alhora, "amb qui" es fixa aquest acord i "amb quines condicions".

Pel que fa al referèndum, la principal clau de volta per tal d'aconseguir l'abstenció dels grups catalans, Francesc Homs ha indicat que valorarien la proposta, en cas que es plantegés. "El nostre programa diu que si hi ha una proposta de referèndum, estaríem expectants", ha recordat el diputat de Democràcia i Llibertat. Ara bé, en aquesta mateixa línia també ha subratllat que, ara com ara, aquesta oferta "no existeix".

[Font: Per Pere Gendrau, Nació digital, Barcelona, 16feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.