Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16feb16


El TC suspèn les competències del Departament d'Exteriors


El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit admetre a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra les atribucions el Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat i per tant, deixa suspeses durant cinc mesos les seves competències. Fonts del tribunal han explicat que hi ha hagut una addició a l'ordre del dia del ple celebrat aquest dimarts per afegir-hi el recurs de l'executiu de Rajoy.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja van assegurar que l'objectiu era suspendre el Departament. Catalá va destacar que "la competència de relacions exteriors és exclusiva de l'Estat" i que "des de determinats àmbits polítics de Catalunya s'ha traslladat la voluntat de fer una internacionalització del procés". Per la seva banda, Sáenz de Santamaría va recordar que va ser el propi president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui va fixar aquest objectiu d'internacionalització en el seu debat d'investidura.

És per això que el consell de ministres va decidir impugnar el departament que dirigeix Raül Romeva mitjançant un conflicte de competències. La setmana passada el conseller va defensar el departament assegurant que el Govern respecta la "legalitat" i que l'"empara l'Estatut i la llei d'acció exterior, però també la legitimitat democràtica".

Marta Pascal, portaveu de Convergència i diputada al Parlament, ha estat una de les primeres en reaccionar a la resolució del TC. "Venim de lluny i ho seguirem explicant al món", ha piulat al seu compte de Twitter.

[Font: Nació digital, Barcelona, 16feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 17Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.