Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17feb16


Carles Puigdemont: «Raül Romeva continuarà sent conseller»


La suspensió de bona part de les competències del nou Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència per part del Tribunal Constitucional, ha estat el plat fort de les preguntes al president de la Generalitat sobre la situació política, aquest matí al Parlament.

Xavier García Albiol, en nom del grup parlamentari del Partit Popular, li ha preguntat si pensa acatar la decisió de l'alt tribunal, i Puigdemont ha respost que "aquest Govern continuarà fent política d'acció exterior i Raül Romeva continuarà sent conseller". Aquestes paraules han estat saludades per un fort aplaudiment en els escons sobiranistes.

García Albiol ha insistit dient que no se l'havia contestat. Puigdemont ha estat contundent en la seva segona intervenció, assegurant que el Govern exerceix les seves competències en acció exterior. Tot seguit, ha afirmat que "el Partit Popular deixarè el govern a l'Estat de la mateixa manera que hi va entrar, amb recursos al Tribunal Constitucional", donat per fet que el PP és a les portes de perdre el poder. Per acabar, ha emulat la mítica frase de Gerard Piqué dient: "Gracias, Tribunal Constitucional. Contigo comenzó todo".

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 17feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 18Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.