Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18feb16


Puigdemont: «No posarem típex a la targeta de visita de Raül Romeva»


Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha afirmat aquest dijous a El món a RAC1 que "no posarem típex a la targeta de visita de Raül Romeva" després de la suspensió d'algunes funcions del Departament d'Exteriors per part del TC tal i com ja va dir aquest dimecres al Parlament, tot explicant que "no està recorreguda ni suspesa la seva funció de conseller". "Tinc la sensació que han suspès una targeta de visita", ha afegit.

"Les ofenses no són criteri d'inconstitucionalitat", ha reflexionat Puigdemont preguntat sobre si aquest debat està ofenent el TC. Més enllà, ha considerat que "aquí es jutgen intencions. Crec que hi ha una politització absoluta". "Estem aplicant un pla de govern aprovat pel Parlament", ha dit, tot alertant que "en la sessió d'investidura no només s'escull el president sinó un pla de govern".

Sobre com es resoldrà aquest pols legal, Puigdemont ha asseverat que "ens hauran d'explicar molt bé on és el delicte" perquè "tenim clar que si aleshores [quan el Departament d'Afers Exteriors era una secretaria] no hi va haver objecte d'inconstitucionalitat en la denominació, ara tampoc". No deixarem de donar suport a les activitats d'internacionalització de la cultura catalana", ha reblat.

El president de la Generalitat s'ha tornat a mostrar contundent defensant el procés. En aquest sentit , ha apuntat que "no hem enganyat a ningú. Anem a fer un estat independent i hi ha molts ciutadans que volen que el fem". Així, respecte els 18 mesos ha defensat que "aquest és el nostre objectiu i ens veiem capaços de fer-ho en aquest termini". "De moment no està contemplat que no complim aquest calendari. Tampoc en som presoners", ha afegit.

Més enllà, ha reconegut que el Govern no és l'únic actor d'aquest procés perquè també hi ha l'estat espanyol i la UE: "Anirem tirant o passant i, si en algun moment aquests actors expressen proposta o opinió, ho escoltarem".

Govern espanyol

Sobre la situació sense govern a l'Estat, Puigdemont ha valorat molt positivament i "honestament" que Podem no hagi abandonat la seva proposta de referèndum: "És la proposta més agosarada d'un partit polític d'àmbit estatal". Tot i això, "PP i PSOE ja han dit que aquest no era un concepte de negociació", ha dit, tot afegint que "ningú no vol parlar d'aquesta circumstància i Podem no té cap força per governar".

BCN World

Un altre dels temes més candents és el projecte BCN World a Tarragona. Per aquest motiu ha assegurat que "som conscients que és un assumpte delicat" però "ens estem esforçant molt tots perquè pugui tirar endavant i no quedi en via morta". "Hem de revisar i impulsar un projecte que sabem que té un impacte laboral i econòmic important", ha afegit. "Ja no és el projecte BCN World, amb uns impulsors que ja no hi són, amb dimensions que ja no hi són...", ha explicat, tot recordant que "hi ha marge perquè es pugui continuar redimensionant".

Pel que fa a la consulta al voltant del macroprojecte, Puigdemont no ha volgut tancar cap possibilitat. "Si la consulta és l'espai perquè aquest projecte tiri endavant, sí" però encara cal decidir "si hi ha d'haver consulta, qui ha de voltar... però hem d'escoltar la gent del territori". "És evident que el que digui la gent de la zona serà el que farem". Més enllà, l'alcalde de Tarragona ha demanat celeritat. "És normal que la gent que vol invertir 2.500 milions d'euros vulgui anar ràpid. Si els demanem que esperin 18 mesos, evidentment ens diran no", ha dit.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.