Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18feb16


Gerard Pisarello: «L'escletxa digital es troba als barris amb renda més baixa»


"Aquesta és la primera vegada que es fa un estudi per conèixer els nivells d'accés i usos dels ciutadans dels barris de Barcelona a Internet", ha començat explicant el primer tinent d'alcalde, Gerard Pisarello, a la roda de premsa on s'ha donat a conèixer l'Informe: "L'Escletxa digital a la ciutat de Barcelona".

Les dades demostren que nou de cada deu barcelonins es connecten a Internet diàriament; i que el 84% disposa de la xarxa al seu domicili. Les diferències entre barris s'aprecien quan comparem aquells que també mostren disparitats en el nivell de la renda, per exemple, entre Les Corts (un 96% de les llars estan connectades) i Torre Baró (només un 62%).

Per determinar si hi ha o no escletxa digital a Barcelona també s'han observat les variables d'edat, gènere, ocupació, nacionalitat o nivell educatiu. Com era d'esperar "les persones amb pocs estudis tenen menys contacte amb l'administració i els bancs a través de la xarxa" i les generacions més joves són les més connectades. No s'aprecien diferències significatives entre homes i dones ni per nacionalitats. Tot i així, "les persones estrangeres busquen maneres alternatives de connectar-se a Internet i ho fan menys a través de la llar i el telèfon mòbil".

Si s'hi introdueixen totes les variables esmentades juntes, l'escletxa digital és més clara en el perfil "d'una dona, entre 65 i 74 anys, amb un nivell educatiu baix, que es dedica a les tasques de la llar o és aturada i viu en un barri de renda baixa".

Totes les dades són obertes i es troben en formats reutilitzables des de la pàgina web del Mobile World Capital. "Mai abans s'havia fet un estudi similar des d'un ajuntament per visualitzar l'escletxa digital de la ciutat", ha conclòs Gerard Pisarello. L'Informe ha estat elaborat per RocaSalvatella, la visualització ha anat a càrrec de l'empresa 300.000Km/s i l'enquesta i el tractament de dades de Gesop i Case.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.