Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25feb16


Anul·lat l'ús preferent del català al sector públic


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat part del protocol d'usos lingüístics en el sector públic, entre ells els articles que fixaven el català com a llengua de comunicació entre el personal i que les converses telefòniques s'iniciessin en aquesta llengua. El TSJC ha estimat un recurs d'un professional sanitari de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona contra el protocol per aquest sector elaborat el gener de 2012 per la Generalitat.

En concret, el tribunal tomba els punts que estableixen que el "català ha de ser la llengua de comunicació entre el personal, tan presencial com per telèfon, en la megafonia, en les reunions de feina i especialment davant de terceres persones: usuaris i els seus familiars, i personal sanitari o laboral o extern".

Pel magistrat, el "contingut imperatiu" d'aquest article "s'extralimita en el marc normatiu fixat per l'Estatut de Catalunya". A més, el TSJC argumenta que el protocol afecta els metges interns residents (MIR) i que la convocatòria d'aquests és oberta a facultatius comunitaris i extracomunitaris als quals no se'ls exigeix "el coneixement del català".

Finalment, també anul·la part de l'article que precisa que la documentació interna, com nòmines i contractes, ha de ser en català.

[Fuente: Nació digital, Barcelona, 25feb16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 26Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.