Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25mai15


Ada Colau: «No volem que ningú ens tingui por, excepte els corruptes»


Ada Colau, líder de Barcelona en Comú (BeC) i virtual alcaldessa de la ciutat, ha manifestat aquest matí al programa El món de RAC1 que es "compromet" a "consultar amb la ciutadania" l'adhesió de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència perquè "dins del model de ciutat està, evidentment, l'aposta pel dret a decidir".

Sobre l'evolució del procés d'independència de Catalunya, Colau ha donat per exhaurit l'actual model de relació amb Espanya: "Catalunya ha de decidir sobiranament, lliurament, des del respecte, quina ha de ser la seva relació amb l'estat perquè és evident que la fórmula actual no funciona i està esgotada""

La flamant guanyadora de les eleccions municipals d'ahir ha alertat que "només volem fer tremolar la corrupció, la fam, els desnonaments, la pobresa energètica o la desigualtat. És l'únic que volem que tremoli en aquesta ciutat. No volem que ningú ens tingui por. Al contrari. (...) - "Qui ens ha de tenir por són els corruptes, o els que volen mantenir privilegis, o els que volen mantenir la desigualtat a la ciutat".

Impulsar acords per aconseguir una majoria de govern estable no serà una tasca fàcil per a la força guanyadora: "No tenim cap política de pactes prefixada. No hem cuinat cap pacte en secret. No volem fer pactes entre sigles. Volem parlar de diàleg i de consens en base a objectius i a model de ciutat." Després de descartar d'entrada pactes amb CiU o PP, Colau ha anunciat que "a partir d'avui mateix parlarem amb les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament, i poden sorgir diferents possibilitats. Es poden fer pactes de govern, acords puntuals per polítiques concretes, no hi ha res precuinat".

Procedent de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Colau s'ha mostrat convençuda que l'Ajuntament pot fer molt més del que ha fet fins ara [contra els desnonaments, "però és evident que no ho pot fer tot immediatament perquè hi ha temes que no depenen de l'Ajuntament de Barcelona", i ha afegit que "aconseguir els pisos buits a la ciutat per destinar-los immediatament al lloguer social és una de les prioritats que tindrem en les primeres setmanes de mandat. És una urgència, una emergència habitacional que tenim a la ciutat""

Un dels aspectes més polèmics de la Campanya de BeC havia estat l'allunyament envers el Mobile World Congres: "Benvingut sigui el MWC, igual que qualsevol altre congrés. [...] Hem de treballar perquè serveixi per beneficiar molt més el conjunt de la ciutat, i no que només generi una riquesa temporal i molta feina precària durant una setmana".

Tot i la gran polèmica desfermada, la lider de BeC no renuncia a implantar d'alguna manera o altra la "moneda barcelonina: "No hem parlat de moneda local en cap moment. Estem parlant d'una cosa molt bàsica i de sentit comú, que seria complementària i que serviria com a incentiu per reforçar la inversió i el consum en el comerç de proximitat. La nostra aposta estratègica és el comerç de proximitat, i la petita i la mitjana empresa. I volem donar molt més recolzament a l'economia local. Volem recolzar molt més que fins ara el comerç de proximitat. Volem estudiar la creació d'un institut municipal de crèdit que pugui ajudar amb microfinançaments al comerç de proximitat, els autònoms i les pimes".

[Font: Nació Digital, Barcelona, 25mai15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 26May15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.