Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

16set15


El govern espanyol treu pit arran del suport d'Obama a la «unitat»


El govern espanyol no ha tardat gens a treure pit arran del missatge que el president dels Estats Units, Barack Obama, va emetre després de reunir-se amb el rei espanyol, Felip VI. Obama donava suport a una Espanya "forta i unida" i això ha omplert de satisfacció l'executiu de Mariano Rajoy. Així de clar ho ha deixat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que acompanya Felip VI i la reina Leticia en la seva visita a Washington. "Jo estic encantat, per què us he d'enganyar", ha manifestat García-Margallo als periodistes després de la visita.

A García-Margallo no li ha sorprès "gens" el missatge que ha emès el president nord-americà després dels tres quarts d'hora que ha estat despatxant amb Felip VI. I és que, segons el titular d'Exteriors, la "secessió no agrada gens als Estats Units. "La declaració ha estat molt clara; està en la més pura línia nord-americana de respecte a l'estat de dret i no puc fer més que manifestar la meva satisfacció perquè en aquests temps s'ha de solemnitzar el que és obvi", ha assenyalat García-Margallo.

El que també ha fet el ministre d'Afers Exteriors també ha destacat el moment en què Obama emet aquest missatge, enmig de la campanya electoral catalana i ha afirmat que "se li ha de donar valor". Segons ell, el més senzill seria "tirar pilotes fora i dir que és una qüestió interna".

Per la seva banda, i des dels passadissos del Congrés dels Diputats, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, també ha celebrat les declaracions del president nord-americà. "El missatge està més que clar", ha indicat, perquè "Merkel, Cameron, Obama, el que diuen és que volen que es garanteixi la integritat territorial dels estats i volen una Espanya forta i unida". Segons Fernández Díaz, "quan abans sortim d'aquest debat de política ficció que tant mal ens fa a tots i de manera molt especial a la convivència entre els catalans, millor per a tots".

[Font: Nació digital, Barcelona, 16set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 17Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.