Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15set15


Obama, al costat de Felip VI, assegura que desitja una Espanya «forta i unida»


El president dels Estats Units, Barack Obama, ha assegurat al costat del rei Felip VI que desitja una Espanya "forta i unida". Concretament, segons informa Europa Press, ha afirmat que "estem profundament compromesos a mantenir una relació amb una Espanya forta i unida".

La frase del mandatari nord-americà ha arribat després de reunir-se amb el monarca espanyol i d'una intensa campanya de la diplomàcia de l'Estat per aconseguir un pronunciament clar contra el procés sobiranista. Obama també ha manifestat el seu desig de visitar l'estat espanyol abans de deixar la Casa Blanca, el gener de 2017.

La declaració no ha estat especialment explícita. De fet, quan TV3 ha preguntat a Obam si "havien parlat del repte català" en la trobada amb el rei espanyol, el màxim mandatari nord-americà ha contestat amb un "No thanks", segons ha piulat Raquel Sans, corresponsal de la televisió pública catalana als EUA.

Trobada després del primer suport al procés des dels EUA

Es dóna la circumstància que la setmana passada el procés català va rebre el primer suport explícit des dels Estats Units. Dana Rohrabacher, president del subcomitè d'Afers Europeus del Congrés nord-americà va assegurar: "No veig cap raó per la qual els catalans no puguin decidir si volen formar part d'Espanya o no". Dos altres legisladors, Mario Díaz-Balart i Carlos Curbelo, també es van pronunciar a favor de l'autodeterminació catalana després de reunir-se amb una delegació encapçalada per Roger Albinyana, director del Diplocat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 15set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 17Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.