Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

23jul14


Les balances fiscals de Rajoy presenten Madrid com el territori més perjudicat


Les balances fiscals que el govern espanyol ha donat a conèixer aquest dimecres recullen que el dèficit de Catalunya el 2011 va ser de 8.455 milions d'euros, un 4,35% del PIB català. És la diferència entre els 9.365 milions que l'Estat va recaptar a Catalunya i els 910 que s'hi va gastar aquest any.

Per càpita, la diferència entre els ingressos i les despeses de l'Estat a Catalunya dóna com a resultat un saldo negatiu de 1.119 euros per persona, la diferència entre els 1.239 que paga en impostos i els 120 que recupera. Catalunya se situa d'aquesta manera com la segona comunitat en dèficit fiscal, per darrere de Madrid, amb un saldo negatiu de 16.723 milions d'euros i 2.575 euros per persona.

Les altres comunitats amb dèficit fiscal són el País Valencià (2.018 milions i el 2,03% del seu PIB), i les Illes Balears (1.483 milions i el 5,71% del PIB). La resta reben més del que aporten. Andalusia té un superàvit de 7.421 milions d'euros, el 5,24% del seu PIB.

La xifra de dèficit fiscal de Catalunya és gairebé la meitat dels càlculs del Govern de la Generalitat. Les balances que va presentar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell al mes de juny respecte el mateix any 2011 apunten que el dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat va arribar als 15.006 milions d'euros, el que equival al 7,7% del producte interior brut català.

A diferència del grup d'experts contractats pel Ministeri d'Economia, la Generalitat va utilitzar el mètode del flux monetari, i no el de càrrega benefici -que és la base del càlcul del Ministeri d'Economia i que imputa a tots els ciutadans de l'Estat les inversions que es fan, per exemple, al Museu del Prado o a l'Aeroport de Barajas.

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 23jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.