Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06feb15


Monedero rep crítiques i peticions de dimissió i expulsió al fòrum de debat de Podem


La declaració que el número 3 de Podem, Juan Carlos Monedero, va presentar per regularitzar els seus impostos ha generat una àmplia discussió a la "Plaça Podem", la plataforma que la nova formació utilitza com a espai oficial de debat, on s'hi han recollit peticions de dimissió i, fins i tot, expulsió del partit. La plataforma, allotjada a la pàgina web Reddit, s'ha convertit ja en un punt de debat diari entre els seguidors del partit, i ha publicat una entrada titulada "Monedero. Ha reconegut que va defraudar? Explicació o expulsió", que fins ara ha generat més de 600 comentaris.

Alguns seguidors s'han mostrat en contra de la declaració complementària presentada per Monedero i estan a favor que el dirigent de Podem presenti la seva "dimissió i punt", ja que ha fet "molt mal" a l'organització. D'altres afirmen que "si realment ha comès alguna irregularitat i de veritat busca lluitar pel canvi, el millor que pot fer és dimitir". Diversos interlocutors han preferit ".

El debat sobre la legalitat i la moralitat de la pràctica de Monedero també s'ha posat sobre la taula. "Hauríem d'obrir un procés de revocació, som i hem de ser diferents", comenta un usuari, "perquè ens juguem la credibilitat de Podem". Una de les proclames que més s'ha repetit és que Monedero hauria d'explicar "voluntàriament" la seva versió i estar disposat a "ensenyar tot el que és ensenyable", en referència a documents i proves, per "ser un exemple de transparència".

"No espero un comportament ètic ni transparent de Cospedal i del seu marit, però de Monedero, fundador de l'única esperança que ens queda d'un país just, ho espero tot", ha argumentat un altre seguidor.

També hi ha interlocutors que donen suport a Monedero, ja que consideren que hi ha una "persecució mediàtica contra ell" i contra altres membres destacats de Podem. "Necessitem a Juan Carlos més que mai", escriu un seguidor de Podem, reclamant "la unitat interna" del partit, que ha de preparar-se "contra els intents de desestabilitzar, atemptats o cops d'estat".

[Font: Ara, Ep, Barcelona, 06feb15]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 09Feb15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.