Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03ene14


The Scotsman veu el «fantasma de Franco» planant sobre el PP


El diari escocès 'The Scotsman' dedica un article al procés independentista català i es pregunta perquè des de Madrid no es permet "una votació democràtica" com la que han acordat la majoria de partits polítics catalans, al temps que considera que en part la negativa s'explica perquè "les restes latents del vell règim franquista" continuen enquistades al sí de la dreta espanyola, representada pel PP, que es "implacablement oposada a la secessió, fins al punt de recórrer a la violència".

A l'article 'Bell ring for new order in Spain', signat per George Kerevan, es destaca que "el fantasma del general Franco" no pot ser la clau "per a mantenir com a ostatge la nació catalana en contra de la seva voluntat" i insisteix que Madrid "té el deure democràtic de permetre que els catalans facin el seu seu referèndum consultiu", i alhora considera que "la Unió Europea i el Consell d'Europa han de assegurar-se que ho fa".

Així mateix, The Scotsman traça els paral·lelismes entre el procés escocès i el català, recorda que les enquestes donen un suport "d'un 56% a favor de la independència" i marca la principal diferència entre els dos processos, que "el govern espanyol està en contra de permetre el referèndum". Entre les raons per a la negativa hi esmenta que Catalunya "representa una cinquena part del PIB d'Espanya", però també que la Constitució Espanyola "prohibeix específicament qualsevol intent per part dels parlaments regionals a celebrar un referèndum d'independència".

[Font: Par Jordi Palmer, Nació Digital, Barcelona, 03ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 06Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.