Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jul14


ERC reclama a Pujol que doni explicacions al Parlament


ERC ha signat aquest dimarts la petició de compareixença de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, perquè doni tots els detalls davant del Parlament al voltant del comptes que ha mantingut durant 34 anys a paradisos fiscals. "Ens sentim tristos, decebuts, molt dolguts i indignats amb aquestes pràctiques", ha explicat el diputat Oriol Amorós des del Parlament. Els republicans estan satisfets amb la retirada de totes les prerrogatives d'expresident que tenia Pujol i s'han mostrat partidaris d'encetar el debat sobre la possible modificació de la llei que regula l'estatus dels expresidents per preveure-hi la retirada automàtica dels privilegis en casos com el de Jordi Pujol.

"Entenem que és oportú que Pujol doni explicacions al poble de Catalunya", ha indicat Amorós. Segons ell, ERC se sent "molt dolguda" després d'haver-se assabentat que Jordi Pujol havia "amagat" diners en paradisos fiscals. "Ens sentim tristos, decebuts, molt dolguts i indignats", ha insistit.

La decepció en el cas de Pujol és "doble", segons Amorós, perquè el discurs de l'expresident ha anat sempre molt lligat "als valors i a la moralitat pública". Per això, les explicacions de l'expresident davant del Parlament són oportunes. "Fins i tot crec que ell tindrà ganes d'explicar-se", ha opinat.

D'altra banda, Amorós ha demanat a Hisenda i també a la fiscalia de l'Estat que investigui amb "rigor" a la família Pujol i CDC i que "col·laborin" i facilitin tota la informació explicant amb claredat l'origen d'aquests diners evadits. "CDC ha de fer net. Cal posar fi a les pràctiques corruptes que han estat possibles durant aquests 30 anys de règim autonomista i respondre amb la màxima exigència democràtica i moral", ha destacat.

Acabar amb la corrupció és precisament un dels objectius principals que Amorós fixa per a la creació d'un nou estat català. "Cal que al nou país la separació de poders sigui una realitat", ha sentenciat. La "transparència" en tot allò que tingui a veure amb "diners públics" o amb el patrimoni dels càrrecs públics és, en aquest sentit, la millor "vacuna" per a les pràctiques corruptes.

[Font: El Punt Avui, Acn, Barcelona, 29jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.