Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28ago14


L'advocat de Pujol a Andorra es blinda


L'advocat dels Pujol a Andorra, que tal i com va avançar Nació Digital és Joan Miquel Rascagneres, ha tornat de les vacances per incorporar-se a la feina al seu despatx d'Andorra la Vella on manté silenci absolut sobre els detalls del cas que li ha caigut damunt la taula, la querella de l'expresident català per revelació de secret bancari contra "persona desconeguda". Rascagneres és perseguit desde fa uns dies per la premsa espanyola, encara que només sembla haver facilitat alguna informació a mitjans andorrans.

A les portes del seu despatx, la secretària encarregada de lliurar la querella i els dos recursos contra les peticions d'informació d'Espanya a la justícia andorrana s'ha negat a fer declaracions. "No us puc dir res, sé que feu la vostra feina, però jo faig la meva", ha indicat als periodistes que desde fa dies mantenen guàrdies en diferents punts del Principat per tal d'aconseguir novetats sobre el cas Pujol.

Sense notícies de la justícia

La justícia andorrana encara no ha anunciat si admet a tràmit la querella dels Pujol ni els recursos contra les peticions d'informació. Mentrestant, televisions espanyoles planten guàrdia durant tota la setmana a la seu de la justícia del Principat pirinenc a l'espera que hi aparegui algun component de la família Pujol Ferrusola, una aparició que, a hores d'ara, no s'ha produït.

La presència mediàtica incomoda el govern andorrà. Ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar que l'Executiu està preocupat per la visita de premsa estrangera que busca informacions sobre l'afer Pujol i insisteix que Andorra és "un convidat de pedra" en aquest assumpte.

[Font: Per Joan Antoni Guerrero, Nació Digital, Barcelona, 28ago14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.