Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30des15


Jordi Pujol i Marta Ferrusola, imputats per blanqueig de capitals


El jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata ha citat a declarar com a imputats per un suposat delicte continuat de blanqueig de capitals l'expresident Jordi Pujol i Soley i la seva dona Marta Ferrusola per al pròxim 10 de febrer, en la causa en la qual investiga el patrimoni del seu primogènit, segons han informat fonts jurídiques.

El magistrat, que ha assumit el cas del qual es va inhibir en el seu favor la jutgessa d'instrucció número 31 de Barcelona Beatriz Balfagón, ha citat el fill gran del matrimoni Jordi Pujol Ferrusola per a l'11 de febrer perquè declari a petició pròpia.

En l'acta, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola considera que Jordi Pujol i Marta Ferrusola "van poder tenir participació en els fets objecte de la investigació" de la causa. De la Mata assenyala que l'expresident de la Generalitat era el "beneficiari real" d'un compte a Andorra, amb diners d'origen desconegut, i que aquest patrimoni "no consta que es justifiqui amb els ingressos ordinaris que hagués obtingut per raó del càrrec públic que va ostentar durant 23 anys de president de la Generalitat de Catalunya".

A més, afegeix que existeixen "nombrosos contractes aparentment simulats, sense causa real, sense contingut" per justificar i assenyala "ingressos de grans quantitats de diners". Segons el jutge, moltes de les empreses que van subscriure aquests contractes i que van realitzar els pagaments directament o mitjançant testaferros "tenen en comú que han estat i són adjudicataris de contractes de serveis i obres públiques".

[Font: Nació digital, Barcelona, 30des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.