Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jul14


Pujol haurà d'explicar-se al Parlament


L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, haurà de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre la seva autoinculpació d'evasió fiscal durant 30 anys. Tots els grups parlamentaris, llevat CiU, han signat la petició per tal que comparegui i se sotmeti a control polític la seva confessió. Per a la federació nacionalista, amb la confessió i la investigació judicial ja n'hi ha prou.

La petició que porta la firma de Marta Rovira, d'ERC, Maurici Lucena, PSC, Dolors Camats, ICV, Enric Millo, PP, Carina Mejías, C's, i David Fernàndez, de la CUP, s'haurà d'acordar el proper dijous en una Junta de Portaveus extraordinària que ha convocat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, aquest migdia en tràmit d'urgència. La petició és de facto efectiva perquè la signa la majoria de la cambra parlamentària.

Algunes fonts no descarten que aquesta compareixença se celebri en la Diputació Permanent prevista pel 26 d'agost o bé es marqui al calendari en el proper període de sessions, al mes de setembre, a la Comissió d'Afers Institucionals. De tota manera, no hi ha cap obligació legal per tal que comparegui, com va passar en el cas Camarga amb Alícia Sánchez-Camacho.

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 29jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.