Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29jul14


Pujol renuncia a ser Molt Honorable


Finalment, la complexitat tècnica que tenia la decisió d'eliminar les prerrogatives d'expresident a Jordi Pujol per haver-se autoinculpat d'evasió fiscal no s'haurà de produir. El mateix Pujol hi ha renunciat, com també ha renunciat als càrrecs orgànics de CDC i CiU. Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Artur Mas, en una compareixença d'urgència a la sala Gòtica del Palau de la Generalitat. Pujol, doncs, deixa de ser Molt Honorable.

La renúncia s'ha registrat després de la petició formal que han fet arribar al Govern des d'ERC fins a tota l'oposició. Pujol, doncs, no rebrà assignació ni retribució i es quedarà sense la seva oficina. Així mateix, s'haurà de decidir quin tracte protocolari tindrà, és a dir, ja que també renucia al tracte de "Molt Honorable", tot i que Mas ha apuntat que "no pot renunciar a ser expresident". De fet, Homs preguntat per Nació Digital ha reblat que també renuncia aquest títol de tracte protocolari.

Mas ha explicat que a les vuit del matí de divendres passat Pujol li va anunciar que renunciava als càrrecs del partit i de la federació. També van acordar en una altra reunió aquesta renúncia a les prerrogatives que li pertoquen com expresident. El president no ha amagat el "dolor" que li suposa anunciar aquesta mesura i ha qualificat Pujol de ser el seu "pare polític". "És el que hi ha", ha sentenciat Mas. "Serà un ciutadà més" i "li tinc compassió", ha conclòs.

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 29jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.