Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17set15


El debat sobre la independència de Catalunya arriba al parlament sueco


Avui la internacionalització de la situació política a catalana farà un pas més. El parlament de Suècia acollirà un debat sobre la independència,el quart a Europa, tenint en compte que ja se n'han celebrat a Dinamarca, Irlanda i Bèlgica. Les explicacions sobre el procés català les donarà Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), i Bel Olid, presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Aquest dimarts Royo va acudir al parlament de Bèlgica amb Roger Albinyana, secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, on van debatre amb els diputats assistents i van respondre les seves preguntes. D'aquesta manera, van destacar el caràcter plebiscitari del 27-S, motivat pel fet que el govern espanyol s'ha negat a acceptar qualsevol altre tipus de referèndum o consulta. D'altra banda, durant aquests debats, també es repassen els fets més destacats dels últims anys que han portat Catalunya al moment actual. Una de les qüestions que els diputats pregunten més sovint, és la continuïtat de Catalunya a la Unió Europea.

La visita a Suècia també s'afegeix a les que s'han fet als Estats Units, Uruguai i Paraguai, i coincideix amb les paraules de Barack Obama, que desitja una Espanya "forta i unida".

[Font: Nació digital, Barcelona, 17set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 21Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.