Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct15


El PP utilitza la seva majoria absoluta per aprovar la reforma de la Llei del Constitucional


El Partit Popular, amb el suport d'UPN i FAC, ha aprovat la reforma exprés de la Llei del Tribunal Constitucional que té com a objectiu respondre a una eventual declaració unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya. Aquest matí s'ha celebrat al Congrés espanyol el debat sobre les esmenes a la totalitat. Ara cal que la reforma rebi la llum verda del Senat.

La norma s'ha aprovat per la via d'urgència i en lectura única, de manera que no s'ha pogut debatre en comissió. A més, ha arribat al Congrés com a proposició de Llei del grup del PP, i no com a projecte de Llei del govern espanyol, fet que ha permès esquivar les objeccions que hi haurien pogut presentar òrgans com el Consell d'Estat.

La reforma s'ha aprovat en una sessió tensa on novament s'han sentit durs retrets de l'oposició al PP. Cap ministre, tampoc el de Justícia, Rafael Catalá, ha estat present a l'hemicicle durant el debat de la reforma, i tampoc l'ha defensat des de la tribuna el portaveu dels populars a la cambra baixa, Rafael Hernando.

Els populars han assegurat que la reforma de la llei servirà per evitar que la Generalitat "se salti a la torera" les resolucions del TC. Així mateix, ha assegurat que pretenen aturar que Catalunya esdevingui una "república bolivariana". Una comparació que no és pas gratuïta ja que al llarg de la campanya Albiol ha equiparat el procés sobiranista amb la Veneçuela de Chávez i Maduro. "Si la reforma s'hagués aprovat abans el Constitucional ja hauria suspès Artur Mas i avui no estaríem suportant l'espectacle bananer de veure un president d'una comunitat autònoma i la seva cort dels miracles embolicats en ple atac de nervis amb la bandera de Catalunya", ha assegurat el diputat Pedro Gómez de la Serna en una intervenció molt dura.

"Nosaltres volem institucions fortes que puguin estar a l'alçada dels desafiaments i no una democràcia acomplexada i dèbil", ha afirmat el representant del PP, que ha acusat el PSOE de donar l'alcaldia de Badalona "a un grup que recapta diners per als presos d'ETA", en referència a la coalició que aplega la CUP i Podem, entre altres. A més, ha acusat els partits sobiranistes de convertir Catalunya "en una anomalia" i ha assegurat que "el desacatament" a les resolucions judicials és "la fi de l'ordre jurídic" i "això mentre aquest grup sostingui el govern d'Espanya no passarà".

CDC critica la "cultura autoritària" del PP

CDC ha expressat el seu rebuig a la reforma. Segons el portaveu adjunt del grup, Carles Campuzano, demostra que la dreta espanyola segueix instal·lada a la "cultura autoritària". La modificació, ha dit, "fereix de mort" un TC que queda convertit en un "tribunal d'ordre públic" i tot per "intentar liquidar políticament i personal al president Mas".

"Continuen sense entendre res perquè la qüestió no és el president, sinó els dos milions de persones que sentimentalment ha desconnectat", ha reblat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 01oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.