Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

22jul15


ERC vol źdesborbonitzar╗ l'Ajuntament de Barcelona


El procés es juga també en el terreny dels símbols. Si el país avança cap a la República Catalana, la iconografia monàrquica hi deu estar de més. Això pensa Esquerra Republicana, que vol entrar de ple en aquest camp a l'Ajuntament de Barcelona. Ja durant la campanya de les municipals, l'alcaldable Alfred Bosch va demanar que la ciutat retirés la Medalla d'Or a la infanta Cristina després de la seva imputació pel cas Noos.

Però les pretensions dels republicans van més enllà. De fet, si els regidors d'ERC volen trobar símbols de la dinastia regnant ho tenen ben a prop. La sala de plens del consistori es diu precisament de la Reina Regent. Un quadre d'un jove Alfons XIII al costat de la seva mare, Maria Cristina, i un bust de Joan Carles I, guardaven l'esquena de la flamant alcaldessa, Ada Colau. N'hi ha més a la Casa Gran. A la magnífica Galeria Gòtica, s'hi troba el bust de Joan de Borbó i la seva dona, María de las Mercedes Borbón-Dos Sicilias.

En un dels plens ordinaris a partir de setembre, Esquerra durà al ple algunes propostes en aquest àmbit de la memòria històrica. Una de les mesures que vol reclamar és el canvi de nom de la plaça de Joan Carles I pel de República Catalana, i reposar-hi el medalló que hi havia hagut de Francesc Pi i Margall, un dels presidents de la Primera República. També demanaran que el passeig de Joan de Borbó passi a anomenar-se passeig Nacional. Aquestes modificacions implicaran un canvi en la normativa actual sobre el nomenclàtor. La memòria històrica serà protagonista en la política municipal dels propers mesos.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 22jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en Espa˝a
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.