Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

15gen14


Una marxa de torxes recorda l'entrada dels franquistes a Tarragona


Set de la tarda, ja negra nit. Un grup de joves, encapçalats pels membres actius d'Arran Tarragona, l'organització juvenil de l'Esquerra independentista, i simpatitzants comencen la marxa de torxes a la plaça del Rei, davant l'antiga Presó franquista de Pilats, fins a la Muntanyeta de l'Oliva, lloc on s'afusellaven els membres de la facció republicana. La marxa s'ha dut a terme aquest vespre per commemorar el 75 aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, el 15 de gener de 1939.

Poc abans de començar l'acte, els organitzadors defensaven l'importància d'aquesta acció. Per Sara Maestre, portaveu d'Arran Tarragona, la marxa «és important tenir present aquesta data, no només per tot el que significa respecte a la memòria històrica, sinó perquè aquesta memòria ens permet entendre el nostre passat col·lectiu i comprendre millor el present i el futur que vindrà».

Des d'Arran es defensa que actes com aquest són vitals per reflexionar «què ha suposat la repressió franquista i el paper de la transició i aquests anys de democràcia i també per adonar-nos que les lluites que ja van protagonitzar els nostres avis i àvies durant la Guerra Civil són avui lluites vigents, com són les demandes de serveis públics en ensenyament i sanitat i per un treball digne, repartiment de la riquesa i el dret a l'avortament lliure i gratuït».

Al marge dels actes oficials que ha organitzat l'Ajuntament de Tarragona per commemorar el 75è aniversari de les tropes Nacionals a la ciutat, el pròxim 30 de gener també hi ha programada la xerrada «L'arribada de les tropes franquistes a Tarragona: els primers mesos de la repressió», a càrrec de Jaume Camps, un acte que organitza Endavant-OSAN Tarragona al Casal Popular Sageta De Foc (Trinquet Vell, 15) a les 19.30 hores.

[Font: Par Agnès Llorens, Tarragona Diari, 15ene14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 16Jan14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.