Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

23jul15


Felip VI avisa Mas: «Les lleis no poden ser un simple tràmit ni una alternativa»


El rei Felip VI ha remarcat aquest dijous que "pel poder judicial, com per la resta d'institucions de l'Estat, el respecte a la llei mai ha estat, ni és, ni ha de ser un simple tràmit, una formalitat, una alternativa". També ha destacat que respectar la llei és "la font de legitimitat i l'exigència ineludible per a la convivència democràtica en pau i llibertat", durant l'entrega de despatxos a jutges a Barcelona, amb la presència d'Artur Mas, president de la Generalitat.

Durant el seu discurs, el monarca ha lloat la plena vigència de la Constitució, un text que és "imprescindible pel funcionament de la comunitat política i pel desenvolupament econòmic i social". "A través de l'estat de dret, els ciutadans troben la garantia de les seves llibertats davant dels poders públics, perquè d'aquesta manera es veuen sotmesos a l'imperi de la llei i, respectant-la, garanteixen l'ordenat funcionament de l'Estat", ha destacat.

En un acte on els 35 jutges nous han rebut la seva plaça, el Borbó ha avisat que "sense justícia i sense una justícia independent, no existiria un concepte verdader de comunitat política i democràtica". "I vosaltres, jutges i magistrats, que sou independents, inamovibles, responsables i esteu sotmesos únicament a l'imperi de la llei, us correspon impartir justícia. Així tindreu l'honor, però sobretot la immensa responsabilitat, de participar en una tasca que és essencial per la convivència pacífica dels ciutadans".

També han acudit a l'acte el conseller de Justícia, Germà Gordó, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, entre altres autoritats.

"Mai no ens hem saltat la llei"

Després de l'acte i en una conversa informal amb els periodistes, Artur Mas ha assegurat que "nosaltres mai no ens hem saltat la llei", fent referència a les paraules del rei. Els dos mandataris han mantingut una breu conversa abans que comencés la cerimònia, on només s'ha abordat el tema del dia. D'altra banda, Mas també ha explicat que ha escoltat "atentament" el discurs.

La segona trobada del mes

Durant aquest mes de juliol, el rei Felip VI i Artur Mas s'han trobat dues vegades. L'anterior va ser el passat dia 17 en una reunió al palau de la Zarzuela, on abans de començar el president de la Generalitat va assegurar que anava "en so de pau". La reunió va durar una hora i quart, presidida per un to correcte i cordial, però ni Artur Mas ni la Zarzuela van fer cap comentari al respecte.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 23jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.