Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08set15


El Govern declara el 15 d'octubre Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme


El Govern ha acordat avui proclamar el 15 d'octubre de 2015 Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista. La data coincideix amb el 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, l'únic president escollit democràticament de l'Europa occidental que va ser executat pel feixisme.

L'acord dóna compliment a la Llei 13/2007, de 31 d'octubre, del Memorial Democràtic, i, en especial, a la referència que s'hi fa en el preàmbul al necessari reconeixement memorial a totes les víctimes, així com a les nombroses resolucions del Parlament de Catalunya amb relació a la Guerra Civil i la posterior dictadura franquista.

L'acord també té en compte l'existència de pluralitat de memòries, que han de ser reconegudes sense ressentiments i de forma constructiva, i les diverses iniciatives que s'han posat en marxa per a l'esclariment de la veritat i la reparació moral i simbòlica de totes les víctimes i supervivents.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 08set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.