Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

23des15


La Diputació de Barcelona ajudarà a treure símbols franquistes i trobar fosses


El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dimecres crear una línia de suport econòmic als ajuntaments per a la retirada gratuïta de simbologia relacionada amb el franquisme i per localitzar possibles fosses comunes. La moció d'Entesa (ICV, EUiA, BComú) s'ha aprovat amb els vots de CiU, ERC, PSC, Ciutadans i la CUP i el rebuig del PP. També dóna suport als ajuntaments per impulsar una política pública de memòria democràtica que valori el patrimoni cultural popular dels municipis.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha destacat que la moció és una oportunitat per dignificar la memòria històrica i ajudar a retirar símbols "que no tenen cap sentit", i també perquè les persones que encara desconeixen el parador dels seus avantpassats puguin trobar-los.

El diputat popular Ramón Riera ha justificat l'única oposició del seu partit perquè considera que ja s'han eliminat suficients símbols i perquè "l'esperit de la moció no és la recuperació històrica, sinó el de mantenir un esperit de confrontació" que conserva la memòria franquista per insistir en l'assumpte, tot i que sí que ha donat suport a localitzar fosses comunes.

[Font: Nació digital, Barcelona, 23des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.