Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

22des15


Castella i Lleó exigeix a la Generalitat que retorni els papers de Salamanca


Les Corts de Castella i Lleó ha aprovat per unanimitat aquest dimarts una moció per exigir a la Generalitat que torni els documents procedents de l'Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca rebuts "indegudament" des de l'any 2006.

La proposta reclama la devolució dels documents -els denominats papers de Salamanca- no restituïts als propietaris legítims, "per formar part integrant de l'arxiu esmentat de titularitat estatal". A la sessió plenària també s'ha aprovat una declaració institucional de "suport a la integritat" de l'arxiu. Tots els partits -PP, PSOE, Ciutadans, Podem i grup mixt (Esquerra Unida i UPL)- hi han votat a favor.

A la declaració es recorda que el Centre Documental de la Memòria Històrica té com a objectiu recuperar tots els fons documentals, pertanyents al període entre 1936 i 1978, perquè siguin posats a disposició de la ciutadania.

[Font: Nació digital, Barcelona, 22des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.