Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20gen16


L'Ajuntament de Barcelona retira la medalla d'or a la infanta Cristina de Borbó


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest aquest dimecres retirar a Cristina de Borbó la medalla d'or que el consistori li va concedir coincidint amb el seu matrimoni amb Iñaki Urdangarin. El passat 14 de gener, el grup d'ERC a l'Ajuntament, que presideix Alfred Bosch, va presentar la proposta perquè es retiri el guardó a la germana de l'actual monarca Felip VI.

La proposta ha tingut una àmplia majoria ja que, a banda d'ERC, hi han votat a favor Barcelona en Comú, CiU, el PSC i la CUP. El PP i C's, per la seva banda, s'han abstingut al·legant la presumpció d'innocència de la germana del rei. Cal recordar que el 2014 una mesura similar no va tirar endavant ja que CiU i PP van votar-hi en contra mentre els socialistes es van abstenir.

El consistori demanarà a la Infanta Cristina que no pugui fer servir aquest guardó i que tampoc sigui tractada d'Excel·lentíssima Senyora quan sigui a Barcelona. Els republicans consideren que les actuacions de la Infanta "no són coherents amb els valors de la ciutat".

El moment en què s'ha presentat la proposta d'ERC no pot ser més adequat. Aquests dies se celebra a Palma el judici pel cas Nóos, que esquitxa de ple la parella Urdangarin-Cristina de Borbó. La corrua d'escàndols vinculats al cas ha suposat una pèrdua de prestigi alarmant per la institució monàrquica.

[Font: Nació digital, Barcelona, 20gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 21Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.