Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08feb14


Enamorada, contenta i desmemoriada


La filla menor del monarca ha abandonat els jutjats a les 18:10, tal i com havia arribat gairebé vuit hores abans, aparentment tranquil·la, amb un somriure i saludant els periodistes. Això sí, ho ha fent envoltada de menys mitjans que al matí i s'ha limitat a dir "Hasta luego, gracias".

L'advocat de la Infanta Cristina, Miquel Roca, està "molt content" amb la declaració de la seva clienta i assegura que "ha col·laborat amb la justícia", ja que "tot el que es podia contestar s'ha contestat", i ha precisat que ella ha contat "la seva pròpia veritat".

Segons Roca, ha quedat demostrat que "la justícia funciona i tots som iguals davant la llei", en contra del que mantenen els advocats de les acusacions particulars. El misser ha insistit que la Infanta ha contestat l'interrogatori de cinc hores del jutge José Castro així com les preguntes de la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'estat. Ha negat que les respostes de la infanta hagin estat evasives i diu que simplement ha estat "taxativa" quan ha respost amb breus afirmacions o negacions.

A més, Roca considera "normal" que ella no recordi determinades qüestions ja que es tracta de "coses concretes, referides a un dia concret de fa molt de temps". Tot i això, manté que queda demostrada la innocència de la Infanta i que "no va intervenir en allò que era Aizoon", empresa a mitges amb el seu marit i investigada per presumpta corrupció.

Manos Limpias se sent menyspreada

Finalment, la infanta Cristina només ha estat interrogada pel jutge instructor del cas Nóos, José Castro, la Fiscalia Anticorrupció i l'Advocacia de l'estat. Així, han quedat frustrades les pretensions de l'acusació particular exercida per Manos Limpias, que ha propiciat la imputació de la filla del rei. Diu la defensa de la Infanta que no era necessari perquè "no hi hauria res de nou" després de l'extens interrogatori del magistrat.

L'advocada Virginia López Negrete estava indignada i decebuda perquè la citació de la infanta "ha estat només un tràmit". Diu que la filla del rei ha basat la seva defensa en "la teoria de l'amor", en què confiava en Urdangarin i en la gestió que en feia a Aizoon i Nóos, i que "ha carregat les culpes al seu marit". Creu que la situació de la Infanta a la causa "és pitjor que avui al matí". A més, segons Manos Limpias, "les proves documentals són clares" i per tant la Infanta ha de seguir imputada, "si és que es fa justícia".

[Font: Aina Morales, Palma, Nació Digital, Barcelona, 08feb14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Feb14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.