Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

14mai13


El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona retira Baltasar Garzón com a convidat a l'acte inaugural


A finals d'abril s'havia anunciat la presència del jutge Baltasar Garzón a l'acte inaugural de la desena edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona. L'organització, però, ha anulat la visita de l'exjutge antiterrorista de l'Audiència Nacional i l'ha substituït per un passi "La Plataforma, el documental" dirigit per Jon Herranz i coproduït per SICOM, amb la presència d'Ada Colau com a representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

El tret de sortida del festival es farà aquest dijous 16 de maig a les 17h als Cinemes Girona de Barcelona. En l'apartat de programació de la web del festival s'ha retirat l'anunci que fins ara hi constava de la presència del polèmic jutge. A les xarxes socials s'havia generat polèmica per la intervenció del magistrat en el marc d'un esdeveniment sobre drets humans, arran de les nombroses denuncies contra Garzón presentades per víctimes de tortures que mai van ser investigades en el seu jutjat de l'Audiència Nacional.

El conjunt de la programació del festival repassa les produccions d'arreu del planeta més destacades en l'àmbit de la denuncia de vulneracions de drets humans o de la consolidació de les eines de defensa d'aquests drets. Les projeccions es faran als Cinemes Girona i als Cinemes Maldà del 16 al 24 de maig.

[Font: Directa, Barcelona, 14mai13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

Impunidad y crímenes franquistas
small logoThis document has been published on 23May13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.