Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

07des13


Europa, preocupada per la victòria d'un nazi a Eslovàquia


Alarma a Eslovàquia per la victòria electoral d'un neonazi. La segona volta dels comicis regionals, celebrada el 23 de novembre, Marian Kotleba, el líder del "Partit Popular Nostra Eslovàquia", (LSNS), va obtenir el 55,7% dels vots. Una victòria que convertirà aquest professor de 36 anys en el nou governador de Banska Bystrica, la regió més gran del país i habitada per 650.000 persones .

Segons explica la premsa d'Eslovàquia , Kotleba té un ampli historial ultra. De fet, té un expedient ple de detencions per incitació a l'odi i al racisme, especialment contra els gitanos. Admirador de Jozef Tiso, l'home fort de l'Alemanya nazi a Eslovàquia durant la Segona Guerra Mundial, Kotleba ha provocat una tensa preocupació al país i a Europa que veuen en la seva figura un renaixement desacomplexat del nazisme al cor del continent.

[Font: Nació digital, Barcelona, 07des13]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Dec13 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.