Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30gen16


Lleida mantindrà els carrers franquistes amb el «no» del PSC i l'abstenció de CiU


La Paeria de Lleida ha rebutjat d'entrada l'eliminació dels noms franquistes dels carrers de la ciutat. Els grups municipals de PSC, C's i PP han votat en contra del primer punt de la moció presentada per ERC i la Crida per Lleida-CUP que fa referència explícita a l'eliminació del nomenclàtor relacionat "a personatges públics vinculats a la dictadura franquista", una reivindicació que ha rebut l'abstenció dels sis regidors de CiU.

La moció dels cupaires i republicans ha rebut un total de set vots a favor. Els dels cinc regidors propis i els dos del Comú de Lleida, que ha defensat la no dignificació de personatges vinculats a la dictadura.

Es crearà una comissió d'experts per analitzar el canvi dels noms dels carrers

Tot i el rebuig d'aquesta moció, el consistori sí que ha tirat endavant la creació d'una comissió d'experts per analitzar el canvi dels noms dels carrers. La proposta, que ha estat presentada pel grup municipal de CiU, ha rebut el suport dels regidors de l'equip de govern i també de C's.

La contramoció dels convergents posa damunt la taula la creació d'un comitè d'experts en història contemporània que dictamini "l'abast, els criteris i els carrers compresos en aquesta revisió". El text de CiU ha estat aprovat amb els sis regidors convergents i democristians, PSC, C's i Comú de Lleida.

[Font: Par Alvar Llobet, Lleida, Nació digital, Barcelona, 30gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 01Feb16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.