Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25jul14


Jordi Pujol reconeix haver tingut diners a l'estranger de manera irregular


L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat "perdó" després de reconèixer que ha mantingut una herència familiar a l'estranger de forma irregular. A través d'un comunicat enviat pel seu advocat, Pujol confirma que en els darrers dies els membres de la seva família han regularitzat l'herència que va deixar el seu pare en morir destinada a Marta Ferrusola i als seus set fills.

Una persona de la seva confiança va gestionar aquests diners fins a la majoria d'edat de tots els fills, quan va passar a ser gestionada per un d'ells.

Amb "molt dolor", Pujol es declara "únic responsable" de la situació i mostra el "compromís absolut" de comparèixer davant les autoritats tributàries i, si s'escau, les judicials.

"Dolor pel que pot significar per a la gent de bona voluntat"

En un comunicat (pdf), Pujol es justifica afirmant: "El meu pare, en Florenci Pujol i Brugat, va disposar com a darrera voluntat específica que uns diners ubicats a l'estranger -diferents als compresos en el seu testament-, rendiment d'una activitat econòmica de la qual ja s'ha escrit i comentat, i que no es trobaven regularitzats en el moment de la seva mort a setembre de 1980, fossin destinats als meus set fills i a la meva esposa, doncs ell considerava errònia i d'incert futur la meva opció per la política en lloc de seguir en el món de l'activitat econòmica. I més encara, perquè havent viscut de prop l'època difícil dels anys 30 i 40, tenia por del que podia passar, i més del que podia passar a un polític compromès."

Després de concretar l'itinerari d'aquests diners, conclou: "Exposo tot això amb molt de dolor, pel que significa per a la meva família i per a mi mateix, però sobretot pel que pot significar per a tanta gent de bona voluntat que poden sentir-se defraudats en la seva confiança, a la qual demano perdó. I també els demano que sàpiguen destriar les falles d'una persona -per molt significativa que hagi estat- i que aquesta declaració sigui reparadora en el que sigui possible del mal i d'expiació per a mi mateix."

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 25jul14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Jul14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.