Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28ago17


Un informe del CNI revela els plans de la cèl·lula gihadista amb base a Alcanar


Un informe del Centro Nacional de Inteligencia (CNI) datat del 18 d'agost (un dia després dels atemptats a Barcelona i Cambrils) i lliurat al president del govern espanyol constata que els terroristes planificaven estavellar un camió de grans dimensions, carregat amb les 125 bombones de butà, contra un lloc simbòlic "suposadament la Sagrada Família", segons ha publicat este cap de setmana la revista Interviú

Tot i que atemptar contra el temple de Gaudí era un dels plans previstos, segons va declarar el supervivent de l'explosió d'Alcanar, aquest és un extrem que el mateix Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha matisat aquest matí en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. "No està confirmat que la idea fos atemptar contra la Sagrada Família. No ho tenim confirmat ni nosaltres ni ningú", ha argumentat Trapero.

Els plans de perpetrar un gran i sanguinari atemptat van canviar perquè cap dels membres de la cèl·lula gihadista "tenia l'antiguitat suficient en els seus permisos de conduir", que és de dos anys, per aconseguir llogar un camió. Per això, posteriorment es van llogar tres furgonetes, que havien de servir per atemptar contra tres objectius diferents.

El document reservat del CNI explica que els terroristes "van seguir el model de l'edició" del número 3 de la revista Rumiyah (Roma), òrgan de propaganda de l'Estat Islàmic, disponible a internet des de desembre de 2016.

A més d'això, l'informe apunta sobre altres troballes entre les runes del xalet d'Alcanar no revelades encara, com una pistola tipus Taser, set polsadors -alguns amb cable- i tres orelles humanes, que han fet dubtar sobre la suposada existència d'un tercer mort (a més de l'imam Abdelbaki Es Satty i Youssef Aallaa). Recordem que entre les runes, es va trobar 125 bombones, un cinturó d'explosius carregat, la cartera amb documentació a nom d'Abdelbaki Es Satty, així com diversos bitllets d'avió amb destinació Brussel·les i un llibre de color verd, amb un full manuscrit en àrab amb una llegenda d'Estat Islàmic. També fundes de coixí i brides -que volien fer servir per contenir els artefactes explosius al seu interior preparats per ser utilitzats-, així com contenidors d'àcid i 400 litres d'acetona.

Per finançar tot este material, els terroristes haurien venut joies d'or a la localitat veïna de Vinaròs.

[Font: Nació digital, Barcelona, 28ago17]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 29Aug17 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.