Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27jul16


ERC i Demòcrates reclamen «justícia» per a les víctimes del franquisme


Acte solemne organitzat conjuntament per Esquerra Republicana i Demòcrates de Catalunya al passeig del Born de Barcelona, a tocar del Fossar de les Moreres, per demanar "justícia" per a les víctimes del franquisme. Davant d'unes 350 persones, el president dels republicans, Oriol Junqueras, ha lamentat que "Guerra Civil és una guerra que no s'ha acabat d'acabar mai" perquè "els guanyadors mai han volgut perdre la condició de guanyadors".

Per la seva banda, Antoni Castellà, portaveu de l'escissió d'Unió, ha declarat que "l'estat espanyol no serà veritablement democràtic fins que no anul·li els judicis sumaríssims del franquisme". En uns moments en què encara dura crisi dels d'Antoni Castellà amb el recent fundat Partit Demòcrata Català, a qui van reclamar que el nou partit no utilitzi el terme "Demòcrates", els dos líders catalans s'han mostrat cohesionats i "sense por" per aconseguir l'objectiu de la independència.

L'acte ha comptat amb la participació de Rosa Maria Carrasco, filla de Manuel Carrasco i Formiguera, fundador d'Unió Democràtica de Catalunya i conseller de la Generalitat Republicana, que va ser fet presoner pels franquistes, processat en una farsa de judici i afusellat. També ha intervingut Pere Fortuny, president de l'Associació Pro-Memòria pels Immolats per la llibertat de Catalunya, i fill de Josep Fortuny, alcalde de Mollet del Vallès per ERC i afusellat per la dictadura al Camp de la Bota.

Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Irla, vinculada a Esquerra, ha estat l'encarregat de presentar l'acte.

[Font: Par Isaac Meier, Nació digital, Barcelona, 27jul16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Jul16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.